Sziasztok!

 

Ezer éve nem jelentkeztem blog bejegyzéssel ,sajnálatos időhiány miatt, viszont mostanság olvasgattam  külföldi fórumokat is, és szembe ötlött, hogy egy személy a káosz kódex alapján javasolt egy kérdezőnek sereglistát, így hát kicsit boncolgatnám én is ennek lehetőségét egy cikk keretében, miért ne alapon? csábító egy sereggel két codexet játszani :D

Vegyük végig, hogy miként lehetne szabályok szinten hangulatos kis wolf sereget felépíteni. Ebben a témában az első a Mark-ok, a négy káosz istenségé. Általánosságban elmondható azonban, hogy a diszciplínák nem annyira passzolnak már a sereghez.

Khorne: Rage és Counter-attack spec szabály. Mind közül nyilvánvalóan ez a legwolfosabb.
Nurgle: +1 T, ez is egy jó dolog, sok lista épül erre csm téren.
Tzeentch és Slaanesh én azt mondom ízlés kérdése, mindkettő lehet szép és jó, pláne, hogy tabu a termi páncél a lordoknak, a +1 invu egész kellemes.

Felszerelés: ami belefér! 10.000 éve tőlük nyúlják le, minden káosz cucc fluffos, beleértve a chaos artifect-okat is! Még akár az ikonok is, elvégre a farkasoknak is van zászlójuk!
Démoni hátasokkal már más a helyzet, én azt teljesen kihagynám a dologból. Pszi terén meg mindenki ahogy érzi, tekinthetjük nyers szabályoknak is a dolgot, bele lehet magyarázni, egyéni ízlés kérdése a dolog.
Viszont! Chaos Boon táblázat! Eszméletlen állat dolgokat is ki lehet belőle hozni, persze ott a spawn és a daemon prince, de erre is van megoldás! Lásd lejjebb!

Most pedig jöjjön a leglényegesebb dolog, ami talán a legterjedelmesebb rész is lesz, ami nem más, mint a Sereglista!

HQ, mely szekcióból a nevesített karaktereket teljesen kihagynám! Ám jobban kell választani, mint a wolf codexből, itt csak 2 jöhet!

Chaos Lord - power armor, brutális fegyver, mark of khorne aztán had szóljon! Kötelező darab a sereg élére!

Sorcerer - Én azt mondom, hogy Biomancy és lvl 3, aztán had szóljon! Démont nem idéznék vele, így nem annyira kötelező darab mint sima káosz seregben

Daemon Prince - ahogy ígértem, megemlítem. Hát mi mássá alakulhatna át bármelyik karakterünk a káosz mellékhatásaként, mint egy nagy, vadállat farkasemberré? Ideálisan kiváltható vele a daemon prince figura! Mehet neki Khorne hagyatéka, és daráljon!

Warpsmith és Dark Apostle - őszinte leszek, ha még nem is veszem figyelembe, hogy van sokkal jobb választás, akkor se érzem valami nagy szükségét egy 13. kompánia seregbe.

TROOP szekció, ami mondanom se kell, hogy 1, maximum 2 választás lehet ideális esetben. (warlord függvénye, attól függően, milyen mark-ot kapott a góré)

Chaos Space Marines - túl sok szót kár pazarolni rájuk, kellenek, szép kis felszereléssel, hogy irtsák az ellent!

ELIT ami több lehetőséget is tartalmaz, itt van az 5 elit marine osztag (chosen, khorne bersekrers, plague marines, noise marines, thousand sons), akik közül egy kivételével (noise marines) szerintem bármelyik nyugodtan jöhet!

Possessed Marines - egy ideális wulven osztag jelölt ellátva egy szép jellel, aztán előre engedni őket irtogatni az ellent.

FAST szekcióban túl sok lehetőség nincs, mivel csak marine-okat hozhatunk, és én a motorosokat nem szeretem.

Chaos Spawn - szintén, akár a possessed marines, ők is ideális wulven osztag lehetnek. Szívós agyatlan dögök, amik szétcincálják az ellenséget!

Raptors és Warp Talons, szerintem mindkettő hozható a seregbe, bár tény, hogy vannak előnyösebb választások is, de ez a sereg, nem a bőség tárháza, mivel se jármű se termi páncél, egy pár sörmeccset megérdemelhetnek!

Az utolsó szekció pedig a HEAVY ahol, ahogy a wolf codexben is, itt is egy választásban merülnek ki a lehetőségek. Jelen esetben ez a Havocs. Kellenek járműt nyitogatni, kellenek tömeget írtani, és hát, semmi se foglalja előlük a helyet, maximum pontban. De egy csapat lascannonos és egy csapat légvédelmi rakétás mindenképpen elkélhet!

Ez így egy kis szösszenet csak, ám örülnék, ha ezzel kapcsolatban majd mások is megírnák a véleményeiket, észrevételeiket, mert hát több szem, több csipa!

A bejegyzés trackback címe:

https://13urfarkasok.blog.hu/api/trackback/id/tr857127965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása